PvdA en GroenLinks treden in het huwelijksbootje

Zij willen een intensieve samenwerking voor een groener en socialer Sint-Michielsgestel. GroenLinks en de PvdA in de gemeente Sint-Michielsgestel nemen met één kandidatenlijst en één programma deel aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2022. De samenwerking streeft naar een groener en socialer beleid in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Vorige week stemden de leden van de beide partijen in de eerste gezamenlijke ledenvergadering in met de nieuwe combinatie, die de naam GroenLinks-PvdA Sint-Michielsgestel krijgt. De afgelopen maanden werden tussen beide partijen diverse gesprekken gevoerd over een mogelijke samenwerking. Daarbij werd gekeken naar de succesvolle samenwerking van GroenLinks en PvdA in onder meer Vught, Boxtel en recent in Meierijstad.

Krachten bundelen

‘We zien in de uitslagen van de provinciale en landelijke verkiezingen dat veel mensen op progressieve partijen stemmen. Door nu samen te gaan, willen we meer inwoners van onze dorpen aanspreken om actief te worden voor deze nieuwe combinatie. We gaan er samen een succes van maken’, aldus PvdA fractievoorzitter Adriaan van der Maarel.

De afgelopen jaren werkten beide partijen al nauw samen in de gemeenteraad. Op onderwerpen als betaalbare woningen voor alle doelgroepen, meer groen in de gemeente, aandacht voor duurzaamheid en voor een sociaal beleid voor iedereen in de gemeente. Door de krachten te bundelen willen GroenLinks en de PvdA werken aan een socialer en groener beleid in de gemeente.

Luisteren

‘We hebben gemerkt dat we op heel veel thema’s op één lijn zitten. We streven allebei naar een gemeente die meer oog heeft voor de positie van mensen en de omgeving. Een gemeente die in gesprek gaat over de thema’s die spelen en luistert naar de verschillende meningen en vanuit vertrouwen in gesprek gaat met haar inwoners. Daar willen we de komende jaren aan blijven werken, nu samen en liefst met een steviger positie in de gemeenteraad’, vult Sam Goossens, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in de Gestelse raad aan.

De komende maanden wordt gewerkt aan een gezamenlijke kandidatenlijst en verkiezingsprogramma. Dan wordt ook bekend wie lijsttrekker wordt van GroenLinks-PvdA Sint-Michielsgestel. Wie nu al meer informatie wil over PvdA/GroenLinks Sint-Michielsgestel kan contact opnemen met Sam Goossens, fractievoorzitter GroenLinks Sint-Michielsgestel, SamG_94@live.nl of Adriaan van der Maarel, fractievoorzitter PvdA Sint-Michielsgestel, adriaanvdmaarel@gmail.com