Sam Goossens van GroenLinks Sint-Michielsgestel

‘Ik beloof’

En het is wonderlijk hoeveel beloftes, goede bedoelingen en voornemens er over tafel gaan. Dingen die jaren stil hebben gelegen of waar nauwelijks of geen aandacht voor bestond, ineens springen veel partijen er bovenop om de kiezer naar zich toe te trekken. Je mag je afvragen waarom al die dingen niet de volle aandacht hebben gehad in de jaren hiervoor? En natuurlijk, de economische crisis is een veelgehoorde uitvlucht. Maar is dat wel zo? Is het niet een smoesje om dat wat je hebt laten liggen goed te praten? En de goeden niet te na gesproken. Er zijn partijen geweest die dingen wel op de agenda hebben gezet die hoogstnoodzakelijk waren. Maar die kregen dan geen poot aan de grond. Regeren is vooruitzien, zeker. Maar het is toch boeiend om terug te kijken om te zien hoe Sint-Michielsgestel de afgelopen jaren bestuurd is. En GroenLinks Sint-Michielsgestel is niet tevreden.

“Het moet stukken beter,” zegt Sam Goossens, lijsttrekker van de kersverse GroenLinksbeweging in deze gemeente. “Op velerlei gebied willen we dat het nieuwe bestuur zijn nek uit gaat steken. Er liggen grote problemen op tafel die om een kordate aanpak vragen. De tijd van oeverloos praten is wel voorbij, wat ons betreft. En we willen ook dat we het echt samen gaan doen. De meeste punten in ons programma overstijgen de belangen van partijen. Ze gaan ons allemaal aan. Niemand kan beweren dat het niet goed is dat onze dorpen stukken groener worden. Het kan en het is nodig. Ook wij hebben ons deel te leveren aan een gezonder land, aan een gezondere aarde. Het kan ook stukken socialer in onze dorpen. Wie durft te zeggen dat mensen die op welke manier onder druk staan, het zelf maar uit moeten zoeken? We willen ze een hand reiken, met raad, daad en financieel als dat nodig is. Dat beschouwen wij als onze dure plicht naar de maatschappij.”

Goossens klinkt bevlogen en vastberaden. “En dan het hoofdstuk duurzaamheid. Het moet in onze dorpen stukken duurzamer en nota bene in een hoog tempo. Daar kan geen discussie over zijn, het is hier al veel te lang verwaarloosd. Het is nu aanpakken, stimuleren, doen, subsidiëren, burgers verleiden tot het zetten van stappen. We doen het samen, ja en wij willen best de aanjager zijn van dit dynamische beleid.”

“Mijn belofte: we gaan met al onze kracht onze idealen inbrengen en als we voldoende power krijgen van de stemmers, gaan we ze waarmaken! Groener, socialer, duurzamer, kiezers mogen op ons rekenen. En een laatste ding. We blijven in beeld, ook na de verkiezingen, we blijven contact zoeken met iedereen in onze dorpen die willen dat het stukken beter gaat op veler gebied. Dat beloof ik!”

Interesse in onze beweging? sint-michielsgestel@groenlinks.nl